HRNKOVÝ SYPANÝ ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

14. duben 2021 | 19.51 |
blog › 
RECEPTY › 
HRNKOVÝ SYPANÝ ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

Ingredience:na 1 pekáč    koláč

 Sypká část:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g másla

Vlhká část

  • 3 plnotučné tvarohy ve vaničce
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • kůra z půlky citronu
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrst rozinek

Na pečení

  • máslo na vymazání

Troubu předehřejte na 170 stupn'ů.Připravte si větší pekáč a hrnke o objemu 420 ml.

Ve větší míse důkladně smíchejte mouku, cukr ,prášek do pečiva a vanilkový cukr.

Na nápln'  smíchejte v jiné míse  tvaroh ,cukr, mléko ,vejce ,rozinky a citronovou št'ávu a kůru.

Pekáč důkladně vymažte máslem . Na dno vsypejte 2 hrnky suché směsi,urovnejte a vylijte na ni tekutou

tvarohovou směs.I tu urovnejte a na ni nasypte zbytek moučné směsi.Navrdh koláč poklad'te máslem

nakrájeným na plátky.

Koláč pečte zvolna asi 50 minut ,na povrchu se vytvoří křupavá zlatá krustička.Nechte ho zcela schladnout a pak

ho nakrájejte.

 .... tenhle sypaný koláč na plech se spojí až během pečení a je neobyčejně vláčný....

ŠVÉDSKÝ SYPANÝ KOLÁČ

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 ˇ 2 ˇ 3 ˇ 4 ˇ 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář